ajax loader
Section Z602
Afmetingen: 223mm x 138mm
Inertias: 1411 cm4 x 518 cm4
Gewicht: 6.21 kg/m
Materiaal :6005A T6
MRZ602 1
Section Z702
Afmetingen:  240mm x 146mm
Inertias: 1951cm4 x 726 cm4
Gewicht: 7.61 kg/m
Materiaal:6005A T6
MRZ602 2

De Mastkop is gefreesd van een aluminium extrusie. De kop wordt gebout aan het mastprofiel d.m.v 4 haakse bouten. De mast is uitgerust met 4 delrin schijven diameter  70mm (grootzeil, kraanlijn,
genua 1 & spi 2) en een rvs toggle voor de bakstag. Spibeugel  is geintegreerd in de kop d.m.v 2 rvs U bouten  om  spinnakerblokken te kunnen monteren. De grote mastkop bied de mogelijkheid om verlichting en electronica te monteren. De gaten voor verlichting zijn al voorgeboord en getapt.

Z602_mastkop

Zijwant wordt gemonteerd aan de mast d.m.v  rvs schelpen. De schelpen worden inwending gebout aan de mast en hebben een groot contactvlak met de mast zodat de krachten over een groot oppervlak verdeeld worden.

Z602_schelpen

Gemaakt van delrin of aluminium met een schijf van diameter 45 mm. Net onder de kotterstag gemonteerd en kan gebruikt worden voor 2 doeleinden namelijk spiboom ophouder of  als val voor de kotterstag.

Z602_schijfhuis

Z-Spars zalingen system is gemaakt uit 2  componenten:

twee zijplaten om de  krachten gelijkmatig verdelen over het mast profiel.

Een  alumininum staaf welke het mogelijk maakt om de gepeilde zalingen te kunnen monteren.

De aluminium staaf is zo ontworpen om de druk gelijkmatig te verdelen over het mast profiel. Het systeem is uitgerust met een uniek met een borgsysteem om een veilig en sterk zaling
systeem te krijgen.

Z602_zaling Z602_zaling2

Sterk  en aerodynamische ontworpen profiel. Dit profiel is ook rond afgewerkt  om schade aan het zeil te voorkomen tijdens voor de wind.

MRZ602 8

Gemaakt van  derin, the Z Spars zalingeinden zijn ontworpen om schade aan het zeil te voorkomen. De Z Spars zalingeinden zijn uitgevoerd met het unieke klemsysteem om de zalingen aan de stag te bevestigen. Dit systeem maakt het makkelijk  om  buitenaf de verstaging te trimmen.

Z602_zalingeind

Gemaakt van aluminium ontworpen naar de vorm van het zalingprofiel met ronde afwerking om het zeil te beschermen.

Z602_discontinous

Gemaakt van rvs, de vorm is gemaakt om wrijving  te voorkomen en de val te beschermen.

Z602_valuitveroing

 • 25 mm Z spars X track verstelbaar
 • 2  aluminium clamcleats
 • 2 PVC eindstops
 • 2 keerblokken

Z602_spiboomrail

Gepositioneerd 75 mm boven het lummelbeslag, Geborgd in het mastprofiel om te voorkomen  dat de zeilsleden er uit vallen wanneer het zeil gereefd wordt.

Z602_leuverstopper

Het lummelbeslag is gepopnageld en gebout met een borgplaat aan de  mast. Het voorlijkoog van het grootzeil wordt vastgezet met een harp, welke gemonteerd is aan de lummel. Zodat de beweging de van de giek gevolgd wordt door het  grootzeil om spanningen  te voorkomen. Reefhaak  is gebogen om perfecte uitlijning met het reefoog mogelijk te maken.

Z602_lummelbeslag

Het beslag is gepopnageld aan de mast, ontwerp is zo gemaakt dat dit het eerste breekt zodat schade aan mast en giek voorkomen wordt.

Z602_vastegiekhouder

Gemaakt van aluminium compleet met gaten voor voetblokken en neerhouderbeslag.

Z602_vastemastvoet

De mastvoet blokken kunnen gemonteerd worden  met standaard bouten of met wartelende bouten. De standaard zijn speciaal voor de vallen. De wartelende zijn  gemaakt voor de reeflijnen om een pefecte uitlijning te krijgen met de dekorganiser.

Z602_mastvoet2 Z602_mastvoet1

 • Gemaakt van aluminium.

Z602_lierfundatie

Reeflierfundatie

 • Gemaakt van aluminium.

Z602_reeflierfundatie

Gemaakt van pvc,  welke gemonteerd worden om  het T-profiel binnen in de mast. Dit maakt het mogelijk om de kabels makkelijk  te monteren en klapperen te verkomen.

Z602_kabelgoten

Spiboombracket op de mast

 • Gemaakt van rvs
 • Gepopnageld op de mast

Z602_spiboombracket

Spiboomslede verstelbaar

 • Aluminium extrusie met rvs oog
 • 2 delrin ronde staaf glijlagers

Z602_spiboomslede

Rail op de mast voor de grootzeilval

 • Antal T track
 • Antal kar
 • 2 antal delrin eindstops

Z602_railopmast